E
Ezgi Öğütcü 8 ay önce
3
Cevap

2024'te Android cihazlarında 'Not enough storage' hatası alıyorum. Ne yapmalıyım?

Bugünlerde mobil cihazlarda hafıza kullanımı her geçen gün artıyor. Bazı yeni telefonlar bile çok kısa süre sonra kullanıcılarına 'Not enough storage' hatası vermeye başladı. Uzun yıllardır Android kullanıcısı olarak ben de aynı hatayla karşılaştım ve çözüm bulabilmek için birçok farklı yöntem denedim. Ancak hiçbirinin kalıcı bir çözüm getirdiğini söyleyemem. Bu sorunu yaşayanlar bilir, verilerinizi yedekleyip fabrika ayarlarına dönmek bile tam olarak işe yaramıyor. Peki, bu hatayla nasıl başa çıkabilirsiniz? Sizlere kendi tecrübelerimden yola çıkarak verdiğim basit ama etkili çözümleri anlatayım.

Cevapla
E-posta adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.

Cevaplar (3)

E
Ezgi

Öncelikle yapabileceğiniz en basit şey, telefonunuzda gereksiz dosyaları silmektir. Özellikle büyük boyutlu uygulamalar ve dosyaları silerek yer açabilirsiniz. Güvenilir bir temizlik uygulaması kullanarak işlemlerinizi daha kolay halledebilirsiniz.

E
Ezgi Öğütcü

'Not enough storage' hatasının başlıca nedenlerinden biri de fotoğraflarınızın ve videolarınızın hafızayı doldurmasıdır. Bunun için bulut depolama uygulamalarını kullanmadığınızı düşünüyorum. Yüksek bir bütçeye de gerek kalmadan Google Fotoğraflar gibi ücretsiz ve sınırsız depolama alanı sunan uygulamaları kullanarak sorunu çözebilirsiniz.

E
Ezgi Öğütcü

Cihazınızda boş yer olmasına rağmen hala bu hatayı alıyorsanız, büyük ihtimalle sistem dosyalarına müdahale edilmiş olabilir ya da cihazınızda bir virüs bulunabilir. Bunları kontrol edip gereken müdahaleleri yaptırmalısınız.